Recept

Játra smažená v pikantním těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 14441
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
500 g Játra vepřová
0,1 l Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 839kJ
2% Sacharidy 8 g
42% Tuky 32 g
11% Sodík 227 mg
54% Bílkoviny 30 g

Játra smažená v pikantním těstíčku postup přípravy receptu:

1

Omytá a očištěná játra nakrájíme na plátky, silné asi 1 cm, mírně je naklepeme, obalíme v mouce.

2

Do misky prosijeme mouku, přidáme vejce, sůl, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Přilijeme podle potřeby mléko, vše zamícháme. Těstíčko necháme 30 minut odpočinout, potom je znovu rozšleháme, popřípadě zředíme.

3

Plátky jater namáčíme do těstíčka, na rozehřátém oleji na pánvi je smažíme po obou stranách do zlatova.

4

Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept