Hoppel-poppel - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hoppel-poppel
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 14442 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory vařené ve slupce |
1 ks | Cibule |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Uzené maso vařené |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 381,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Pažitka, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hoppel-poppel postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme ve velké pánvi a osmahneme na ní oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory, za občasného zamíchání je opečeme dozlatova. Nakonec přidáme na kostičky nakrájené uzené maso. Vše zalijeme vejci rozkvedlanými se solí, pepřem a nakrájenou pažitkou. Za občasného míchání necháme vejce zhoustnout. |
2 | Hotový pokrm upravíme na talíře a posypeme nakrájenou pažitkou. |
3 | Podáváme se zeleninovým salátem. |