Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14443

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
25 g Pistácie
5 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
400 g Telecí plec
1 ks Vejce slepičí
300 g Vepřová plec
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 867kJ
5% Sacharidy 17 g
223% Tuky 168 g
22% Sodík 441 mg
70% Bílkoviny 39 g

Masová paštika postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené žampiony a opékáme asi 5 minut.

2

Oloupanou mrkev pokrájíme na kostičky a povaříme 2 minuty v osolené vodě. Scedíme a propláchneme studenou vodou.

3

Omyté vepřové i telecí maso jemně umeleme, promícháme se strouhankou, vejcem, nasekanými pistáciemi, mrkví a rozsekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme a urovnáme do vymaštěné paštikové formy (nebo pekáče). Chladíme asi hodinu.

4

Pekáč vložíme na spodní příčku trouby, paštiku pečeme při 200 stupních Celsia asi 50 minut. Troubu vypneme a pokrm necháme ještě 15 minut dojít.

5

Hotovou paštiku vyklopíme na plochou mísu a nakrájíme na porce.

6

Podáváme s bílým chlebem a hlávkovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept