Masová paštika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masová paštika
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 14443 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
25 g | Pistácie |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Telecí plec |
1 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřová plec |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 201,6mg |
Draslík | 876,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pistácie, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masová paštika postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené žampiony a opékáme asi 5 minut. |
2 | Oloupanou mrkev pokrájíme na kostičky a povaříme 2 minuty v osolené vodě. Scedíme a propláchneme studenou vodou. |
3 | Omyté vepřové i telecí maso jemně umeleme, promícháme se strouhankou, vejcem, nasekanými pistáciemi, mrkví a rozsekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme a urovnáme do vymaštěné paštikové formy (nebo pekáče). Chladíme asi hodinu. |
4 | Pekáč vložíme na spodní příčku trouby, paštiku pečeme při 200 stupních Celsia asi 50 minut. Troubu vypneme a pokrm necháme ještě 15 minut dojít. |
5 | Hotovou paštiku vyklopíme na plochou mísu a nakrájíme na porce. |
6 | Podáváme s bílým chlebem a hlávkovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.