Brambory plněné mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory plněné mletým masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14444 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
8 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Maso mleté - mix |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 962,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory plněné mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, zabalíme do alobalu potřeného olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. |
2 | Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme mleté maso, krátce opečeme. Vmícháme posekané bylinky, rozsekaný česnek a předem namočenou, vymačkanou žemli. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. |
3 | Pečené brambory vyjmeme z alobalu, necháme částečně vychladnout, na spodní straně je zarovnáme a vršky seřízneme. Brambory vydlabeme, vybranou dužinu rozmačkáme a vmícháme do masové směsi. Směsí naplníme brambory, urovnáme je do zapékací mísy, zalijeme vývarem. Pečeme v troubě 10 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.