Recept

Brambory plněné mletým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 14444

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
8 ks Brambory
1 ks Cibule
250 g Maso mleté - mix
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar z hovězích kostí
1 stroužek Česnek
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 432kJ
9% Sacharidy 31 g
25% Tuky 19 g
22% Sodík 430 mg
25% Bílkoviny 14 g

Brambory plněné mletým masem postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, zabalíme do alobalu potřeného olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

2

Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme mleté maso, krátce opečeme. Vmícháme posekané bylinky, rozsekaný česnek a předem namočenou, vymačkanou žemli. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.

3

Pečené brambory vyjmeme z alobalu, necháme částečně vychladnout, na spodní straně je zarovnáme a vršky seřízneme. Brambory vydlabeme, vybranou dužinu rozmačkáme a vmícháme do masové směsi. Směsí naplníme brambory, urovnáme je do zapékací mísy, zalijeme vývarem. Pečeme v troubě 10 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept