Vepřová panenka s čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka s čatní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14446 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
75 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
375 g | Cukr třtinový |
600 g | Fazolové lusky zelené |
275 ml | Ocet jablečný |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřová panenka |
0,3 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 119g |
---|---|
Cholesterol | 61,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,8mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Chilli koření mleté, Cukr třtinový, Fazolové lusky zelené, Ocet jablečný, Olej slunečnicový, Pažitka, Rajčata, Sůl, Vepřová panenka, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Vepřová panenka s čatní postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata nakrájíme na kostičky a promícháme se solí, chilli kořením, cukrem, octem, pepřem, nasekaným zázvorem a česnekem. Uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut. |
2 | Očištěné fazolky povaříme 10 minut v osolené vodě a scedíme je. Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na lžíci oleje a osmahneme na ní fazolky. Podle chuti okořeníme. |
3 | Omyté maso ze všech stran opékáme na lžíci oleje asi 10 minut. Potom panenku osolíme a opepříme, nakrájíme na plátky a přidáme čatní, fazoky a nakrájenou pažitku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.