Štičí knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štičí knedlíčky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14448 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
10 ks | Kostkový led |
1 špetka | Pepř bílý |
400 ml | Smetana 12% (konzumní) |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
400 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68,6mg |
---|---|
Cholesterol | 93,8mg |
Draslík | 0,1mg |
Vláknina | 52,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 100,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kostkový led, Smetana 12% (konzumní), Smetana 33% (šlehačka), Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štičí knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné rybí maso jemně rozmixujeme, osolíme a opepříme. Mísu s fáší postavíme na led, metlou vmícháme tekutou smetanu a hmotu protřeme sítem. Nakonec vmícháme do polotuha ušlehanou smetanu. |
2 | Z fáše vypichujeme pomocí dvou lžiček malé knedlíčky. Vaříme je ve vroucím rybím vývaru s vínem těsně pod bodem varu asi 3 minuty. |
Poznámka
Všechny suroviny musejí být dobře vychlazené.