Hlávkový salát s kuřecími prsíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s kuřecími prsíčky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14449 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Kmín drcený |
500 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka od kosti |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 690,5mg |
---|---|
Cholesterol | 93,5mg |
Draslík | 528,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kmín drcený, Ocet vinný červený, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Šunka od kosti mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s kuřecími prsíčky postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso omyjeme, osušíme a opečeme na rozehřátém oleji po všech stranách do zlatova. Maso osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé. |
2 | Na výpeku osmahneme na silnější proužky nakrájenou šunku a vyjmeme. |
3 | Výpek rozmícháme s červeným vinným octem a citronovou šťávou, přidáme nakrájenou pažitku a podle chuti přisolíme, opepříme a dochutíme kmínem. |
4 | Omytý hlávkový salát natrháme na kousky. Kuřecí řízky nakrájíme na tenké plátky. Salát upravíme na mísu, obložíme kuřecím masem a šunkou a pokapeme pažitkovou zálivkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.