Dušené okurky s moravským uzeným - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené okurky s moravským uzeným
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14450 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
350 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
350 g | Moravské uzené maso |
4 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 76,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Moravské uzené maso, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené okurky s moravským uzeným postup přípravy receptu:
1 | Moravské uzené nakrájíme na nudličky a posypeme mletou paprikou. |
2 | Oloupané brambory krájíme na kostky, omyté okurky podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. |
3 | Oloupanou, nasekanou cibuli, brambory, okurky a maso opékáme na oleji asi 5 minut. Přilijeme vývar, dusíme pod pokličkou 20 minut. |
4 | Nakonec pokrm osolíme, opepříme a posypeme nasekaným koprem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.