Zeleninová rýže s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová rýže s kuřecím masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14451 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cuketa |
4 ks | Kuřecí prsa |
200 g | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
200 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 979,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 115,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika žlutá, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová rýže s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě 20 minut, scedíme ji a necháme okapat. |
2 | Omyté a osušené kuřecí maso opékáme po obou stranách na 3 lžících oleje asi 10 minut. Maso osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Řízky udržujeme v teple. |
3 | Očištěné papriky nakrájíme na kostičky, cukety na plátky. Oloupanou mrkev pokrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme zbylý olej a zeleninu na něm krátce osmahneme. Vmícháme vařenou rýži, osolíme a opepříme. |
4 | Řízky krájíme šikmo na plátky a spolu se zeleninou upravíme na nahřáté talíře. Pokrm ozdobíme snítkou petrželky a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.