Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14453
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

400 g Brokolice
2 stroužek Česnek
1 ks Feferony
3 polévková lžíce Hrozinky
6 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Oregano čerstvé
2 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
400 g Špagety, Makarony vařené
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 500kJ
17% Sacharidy 61 g
12% Tuky 9 g
26% Sodík 515 mg
22% Bílkoviny 12 g

Špagety po sicilsku postup přípravy receptu:

1

Omytou brokolici rozebereme na růžičky a povaříme 5 minut v osolené vodě. Poté růžičky prolijeme studenou vodou.

2

Oloupaný, na plátky nakrájený česnek, piniové oříšky a rozinky upražíme na oleji do zlatova. Přidáme čerstvé, nasekané bylinky, rajčata a vše dusíme 10 minut. Nakonec přidáme brokolici, podle chuti osolíme a opepříme, odstavíme z ohně a udržujeme v teple.

3

Vařené špagety rozdělíme na talíře spolu s omáčkou a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept