Špagety po sicilsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety po sicilsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14453 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
3 polévková lžíce | Hrozinky |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Oregano čerstvé |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g | Špagety, Makarony vařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 883,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 136,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Hrozinky, Oříšky piniové, Rajčata loupaná (konzervovaná), Špagety, Makarony vařené, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety po sicilsku postup přípravy receptu:
1 | Omytou brokolici rozebereme na růžičky a povaříme 5 minut v osolené vodě. Poté růžičky prolijeme studenou vodou. |
2 | Oloupaný, na plátky nakrájený česnek, piniové oříšky a rozinky upražíme na oleji do zlatova. Přidáme čerstvé, nasekané bylinky, rajčata a vše dusíme 10 minut. Nakonec přidáme brokolici, podle chuti osolíme a opepříme, odstavíme z ohně a udržujeme v teple. |
3 | Vařené špagety rozdělíme na talíře spolu s omáčkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.