Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 14454

Ingredience

1 ks Bobkový list
340 g Játra vepřová
3 polévková lžíce Martell cognac
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
225 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
120 g Telecí maso mleté
1 kávová lžička Tymián čerstvý
340 g Vepřové maso mleté
225 g Vepřový bok uzený
120 g Vepřový jazyk uzený
1 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 533kJ
2% Sacharidy 7 g
35% Tuky 26 g
38% Sodík 764 mg
43% Bílkoviny 24 g

Venkovská paštika postup přípravy receptu:

1

Játra bez blan a kanálků rozmixujeme na hrubo. Přidáme hrubě pomletá masa, špek, nadrobno pokrájenou šalotku, utřený česnek, koňak, koření a vše promícháme.

2

Plátky slaniny roztáhneme a vyložíme jimi zapékací mísu. Jazyk nakrájíme na malé kostičky a spolu se smetanou vmícháme do směsi, zatlačíme do mísy. Navrch položíme bobkový list. Přesahující plátky slaniny přehneme.

3

Mísu přikryjeme dvěma vrstvami alobalu nebo těsnící poklicí a dáme do pečící nádoby s vlažnou vodou tak, aby voda sahala do poloviny výšky mísy. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 2 hodiny. Vyndáme a odkryjeme.

4

Na mísu položíme nový alobal, zatížíme. Necháme vychladnout při pokojové teplotě, poté ji dáme stále zatíženou do lednice.

5

Před podáváním sundáme alobal a nakrájíme na tenké plátky. Podáváme s pečivem nebo salátem.

Poznámka

Paštiku můžeme zmrazit a až 3 měsíce uchovat v mrazáku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept