Recept

Hrášková polévka s kysaným zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14456

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
450 g Hrášek mražený
2 kávová lžička Křen
150 g Losos uzený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 l Vývar slepičí
375 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 243kJ
8% Sacharidy 28 g
17% Tuky 13 g
59% Sodík 1 g
35% Bílkoviny 20 g

Hrášková polévka s kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme mražený hrášek, přilijeme vývar a vaříme asi 30 minut. Poté polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu a uvedeme do varu. Přidáme nastrouhaný křen, podle chuti osolíme a opepříme.

2

Nakonec do polévky přidáme překrájené kysané zelí a vaříme ještě 10 minut těsně pod bodem varu. Podle potřeby přisolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a cukrem.

3

Polévku rozdělíme do talířů, do každé porce přidáme na nudličky nakrájené plátky uzeného lososa a nakrájenou pažitku.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept