Hrášková polévka s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášková polévka s kysaným zelím
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14456 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
450 g | Hrášek mražený |
2 kávová lžička | Křen |
150 g | Losos uzený |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar slepičí |
375 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 51,1mg |
Draslík | 579,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrášek mražený, Křen, Losos uzený, Pažitka, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášková polévka s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme mražený hrášek, přilijeme vývar a vaříme asi 30 minut. Poté polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu a uvedeme do varu. Přidáme nastrouhaný křen, podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Nakonec do polévky přidáme překrájené kysané zelí a vaříme ještě 10 minut těsně pod bodem varu. Podle potřeby přisolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a cukrem. |
3 | Polévku rozdělíme do talířů, do každé porce přidáme na nudličky nakrájené plátky uzeného lososa a nakrájenou pažitku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.