Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 České vdolky 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14457
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Droždí
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,4 l Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 505kJ
29% Sacharidy 105 g
16% Tuky 12 g
12% Sodík 247 mg
37% Bílkoviny 21 g
České vdolky
  • České vdolky
  • 1
  • České vdolky
  • 2
  • Vložit obrázek

České vdolky postup přípravy receptu:

1

Půl šálku mléka mírně zahřejeme, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme do něj droždí a necháme vzejít kvásek.

2

Do mísy vsypeme mouku, osolíme, přidáme cukr, žloutky, rozehřáté máslo, vlijeme vzešlý kvásek a zbytek vlahého mléka. Vypracujeme husté těsto a necháme vykynout.

3

Lžící nabíráme kousky vykynutého těsta na vál posypaný moukou, vytvoříme kuličky, mírně zploštíme a dáme opět kynout.

4

Tuk rozehřejeme v kastrolu, vdolky do něho klademe horní stranou dolů a smažíme na středně silném ohni. Hotové pokládáme na papírový ubrousek, aby přebytečný tuk odkapal.

5

Potíráme je povidly, posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme jogurtem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
sarka H.
České vdolky
Uff, vdolky jsem dělala poprvé. I když je tento recept nepřesný, tak se díky mé snaze povedlitongueV receptu není doba kynutí - odhadla jsem 35 minut a stačilo:-)dvě lžíce cukru mi přišlo málo, dala jsem jich pět. A oleje 0? Tak ten jsem nalila do hrnce, tak nějak, aby se v něm vdolky do půlky potopilygrinA nakonec smažit horní stranou nahoru, opačně mi přišlo, že se skoro ztratil vytvořený důlekgrinA zdobím nejraději povidly se zakysanou smetanou:-) Jsou naprosto výborné!!!!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept