Uzený pstruh s křenovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzený pstruh s křenovým máslem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 14458 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Křen |
80 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Pstruh uzený |
2 polévková lžíce | Řeřicha |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 196,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Křen, Řeřicha, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pstruh uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzený pstruh s křenovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory vaříme v osolené vodě asi 25 minut, scedíme je, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. |
2 | Máslo utřeme s nastrouhaným křenem a citronovou šťávou. Vytvarujeme do 12 kuliček a uložíme do chladničky. |
3 | Plátky brambor rozložíme na 4 ohnivzdorné talíře. Z pstruhů stáhneme kůži, ryby nafiletujeme a položíme na brambory. Krátce ohřejeme ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Nakonec pokrm poklademe kuličkami křenového másla a posypeme omytou řeřichou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.