Zeleninová polévka se svítkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka se svítkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14465 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Majoránka |
100 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 287,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 423,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka se svítkem postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vajec, špetky soli a trochy vody vypracujeme tuhé těsto. Necháme je přikryté asi hodinu odpočinout. |
2 | Z těsta vyválíme na pomoučeném vále kola o velikosti pánve. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme strouhanku, nasekanou petrželku a pažitku, směsí připravené těsto potřeme. Srolujeme, kraje pevně stiskneme a ze závitků nakrájíme proužky asi 2cm široké. |
3 | Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ji spolu s majoránkou k masovému vývaru a vaříme asi 10 minut. Přidáme svítek a necháme na mírném ohni 10 minut probublat. |
Poznámka
Servírujeme teplé.