Fazole se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole se šunkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14469 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
900 g | Fazole bílé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
140 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
60 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 30,7mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 46g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole bílé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé fazole vyjmeme z lusků a uvaříme v osolené vodě do měkka. Osušíme a udržujeme teplé. Pokud použijeme fazole v konzervě, propláchneme a ohřejeme. |
2 | V hrnci smícháme smetanu a na nudličky pokrájenou šunku. Okořeníme a přivedeme k varu. Zprudka vaříme asi 5 minut, až smetana zhoustne. |
3 | Posypeme petrželí, dle potřeby dochutíme a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Místo fazolí můžeme použít hrášek. Když čerstvé fazole oloupeme, bude mít pokrm hezčí barvu.