Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14469
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

900 g Fazole bílé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
140 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
60 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 475kJ
25% Sacharidy 91 g
13% Tuky 10 g
3% Sodík 63 mg
66% Bílkoviny 37 g

Fazole se šunkou postup přípravy receptu:

1

Čerstvé fazole vyjmeme z lusků a uvaříme v osolené vodě do měkka. Osušíme a udržujeme teplé. Pokud použijeme fazole v konzervě, propláchneme a ohřejeme.

2

V hrnci smícháme smetanu a na nudličky pokrájenou šunku. Okořeníme a přivedeme k varu. Zprudka vaříme asi 5 minut, až smetana zhoustne.

3

Posypeme petrželí, dle potřeby dochutíme a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Místo fazolí můžeme použít hrášek. Když čerstvé fazole oloupeme, bude mít pokrm hezčí barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept