Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14470
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Chléb toastový
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 747kJ
20% Sacharidy 74 g
9% Tuky 6 g
41% Sodík 827 mg
30% Bílkoviny 17 g

Rajčata z Languedoku postup přípravy receptu:

1

Velká zralá rajčata překrojíme na půlku, osolíme a obrácená je necháme asi 1 - 2 hodiny vysušit v hrnci. Poté je omyjeme a vydlabeme z nich všechnu dužinu.

2

Olej smícháme s utřeným česnekem a směsí potřeme obě strany bílého chleba, aby změkl. Chléb i bylinky rozsekáme a promícháme. Směs vtlačíme do rajčat, pokapeme zbylou směsí oleje a česneku.

3

Rajčata přendáme do zapékací mísy a necháme asi 5 minut na grilu při nízké teplotě zapéct. Poté teplotu zvýšíme, aby rajčata na povrchu trochu zezlátla.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme jako předkrm nebo přílohu k masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept