Jednoduchý recept

Brambory z kraje Dauphiné

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 14471

Ingredience

1 kg Brambory
120 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
140 ml Smetana 33% (šlehačka)
180 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 745kJ
6% Sacharidy 22 g
42% Tuky 31 g
7% Sodík 146 mg
24% Bílkoviny 14 g

Brambory z kraje Dauphiné postup přípravy receptu:

1

Zapékací formu vymažeme celou utřeným česnekem, poté hojně máslem. Formu použijeme takovou, ze které lze pokrm i podávat.

2

Polovinu plátků brambor rozložíme na dno mísy, zasypeme polovinou sýra, osolíme, opepříme a poklademe polovinou hoblinek másla.

3

Překryjeme druhou polovinou brambor, posypeme zbylým sýrem, osolíme, opepříme a poklademe máslem.

4

Smetanu nalijeme na brambory u stěn formy. Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme v horní části, dokud brambory nezhnědnou. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pokrm se hodí jako příloha k drůbeži, masu nebo šunce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept