Recept

Kuřecí soté z Vallée Dˇauge

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14472

Ingredience

Obloha
1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Rajčata
1 ks Řeřicha
Kuřecí soté z Vallée Dˇauge
4 polévková lžíce Calvados
2 ks Celer - nať
2 ks Jablka
1000 g Kuře
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Pepř bílý
6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
2 ks Vaječný žloutek slepičí
6 polévková lžíce Vývar drůbeží
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

124% Kalorie 2,453 kcal
Kilojoule 10 263kJ
6% Sacharidy 23 g
326% Tuky 245 g
17% Sodík 340 mg
77% Bílkoviny 43 g

Kuřecí soté z Vallée Dˇauge postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi rozpustíme polovinu másla a olej. Osmahneme kousky kuřete, nejprve kůží dolů. Z pánve vyjmeme všechen přebytečný tuk a kuře do ní vrátíme.

2

V menším rendlíku na mírném ohni ohřejeme calvádos, zapálíme, ještě hořící nalijeme na kuře. Mírně pohybujeme pánví, dokud plameny nezmizí. Přilijeme vývar a ze dna odškrábneme připečenou kuřecí šťávu. Odstavíme.

3

Zbylé máslo rozpustíme v malém hrnci nebo pánvi, 10 minut na něm restujeme na hrubo nakrájená jablka, šalotku, celer a tymián až změknou, ale nezhnědnou. Směs nalijeme na kuře a vrátíme na silný plamen. Přivedeme k varu, teplotu snížíme, přikryjeme a 50 minut vaříme na mírném ohni. Žloutky ušleháme se smetanou, přišleháme část omáčky, směs nalijeme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty do zhoustnutí. Ochutíme solí, bílým pepřem a odstavíme.

4

Oblohu připravíme z másla, které dáme na menší pánev, Když začne pěnit, přidáme pokrájená rajčata a mícháme, až začnou měknout. Posypeme cukrem a vaříme. Podáváme polité omáčkou a zdobené řeřichou nebo petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Omáčku po přidání žloutků a smetany již nevaříme, srazila by se.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept