Zeleninová polévka s ovesnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s ovesnými vločkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14473 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 ks | Cuketa |
200 g | Hrachové lusky |
4 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
100 g | Ovesné vločky |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř bílý |
150 g | Rajčata |
1,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 892,3mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,4mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Hrachové lusky, Olej rostlinný, Ovesné vločky, Paprika žlutá, Pepř bílý, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou mrkev a omyté cukety nakrájíme na tenké nudličky. hrachové lusky pokrájíme na třetiny. Očištěnou papriku rozkrájíme na větší kostičky. |
2 | Vývar uvedeme do varu, přidáme připravenou zeleninu a vaříme asi 5 minut. Mírně osolíme a ochutíme sójovou omáčkou. |
3 | Cherry rajčata omyjeme a krájíme na čtrvtky. Ovesné vločky opražíme na oleji do zlatova. Obojí přidáme do polévky a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.