Recept

Sladkokyselá zelenina s přírodní rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14475
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Banány
200 g Brokolice
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Jablka
200 g Květák
200 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Ocet jablečný
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pomeranče
200 g Rýže neloupaná (Natural)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 600kJ
22% Sacharidy 79 g
158% Tuky 118 g
27% Sodík 533 mg
23% Bílkoviny 13 g

Sladkokyselá zelenina s přírodní rýží postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 25 minut.

2

Omytý květák a brokolici rozebereme na růžičky, oloupanou mrkev nakrájíme na nudličky, banán na kolečka. Oloupané jablko zbavíme jádřince a pokrájíme na plátky, oloupaný pomeranč rozebereme na dílky.

3

Cibuli a česnek oloupeme, jemně rozkrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme zeleninu a opékáme 4 minuty. Přilijeme vývar a pod pokličkou zvolna podusíme 5 minut. Nakonec přidáme ovoce a ještě 5 minut dusíme.

4

Pokrm ochutíme jablečným octem, osolíme, opepříme a podáváme k rýži posypané nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept