Sladkokyselá zelenina s přírodní rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselá zelenina s přírodní rýží
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14475 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Banány |
200 g | Brokolice |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Jablka |
200 g | Květák |
200 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Ocet jablečný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pomeranče |
200 g | Rýže neloupaná (Natural) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 1,1mg |
Draslík | 982,0mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 109,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Česnek, Cibule, Jablka, Květák, Ocet jablečný, Olej rostlinný, Pomeranče, Rýže neloupaná (Natural), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselá zelenina s přírodní rýží postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 25 minut. |
2 | Omytý květák a brokolici rozebereme na růžičky, oloupanou mrkev nakrájíme na nudličky, banán na kolečka. Oloupané jablko zbavíme jádřince a pokrájíme na plátky, oloupaný pomeranč rozebereme na dílky. |
3 | Cibuli a česnek oloupeme, jemně rozkrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme zeleninu a opékáme 4 minuty. Přilijeme vývar a pod pokličkou zvolna podusíme 5 minut. Nakonec přidáme ovoce a ještě 5 minut dusíme. |
4 | Pokrm ochutíme jablečným octem, osolíme, opepříme a podáváme k rýži posypané nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.