Krůtí prsa v pomerančové omáčce s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa v pomerančové omáčce s fazolkami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14479 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
2000 g | Fazolové lusky zelené |
3 polévková lžíce | Jíška instantní |
800 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí prsa v pomerančové omáčce s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Omytá krůtí prsa osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přilijeme vývar, citronovou šťávu a dusíme pod pokličkou asi 45 minut. |
2 | Fazolové lusky vyloupeme, fazole povaříme 7 minut v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, opečeme na olivovém oleji do zlatova. Přidáme fazole, osolíme, opepříme a přimícháme nasekanou bazalku. |
3 | Krůtí prsa vyjmeme a necháme zabalená v alobalu 10 minut odpočinout. Do vypečené šťávy vmícháme jíšku, necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a osladíme. |
4 | Maso s omáčkou a zeleninou ozdobíme plátky pomeranče. Podáváme s bramborovou kaší. |
Poznámka
Servírujeme teplé.