Recept

Krůtí prsa v pomerančové omáčce s fazolkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14479
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bazalka
1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
2000 g Fazolové lusky zelené
3 polévková lžíce Jíška instantní
800 g Krůtí prsa
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 318kJ
12% Sacharidy 44 g
27% Tuky 20 g
27% Sodík 549 mg
96% Bílkoviny 54 g

Krůtí prsa v pomerančové omáčce s fazolkami postup přípravy receptu:

1

Omytá krůtí prsa osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přilijeme vývar, citronovou šťávu a dusíme pod pokličkou asi 45 minut.

2

Fazolové lusky vyloupeme, fazole povaříme 7 minut v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, opečeme na olivovém oleji do zlatova. Přidáme fazole, osolíme, opepříme a přimícháme nasekanou bazalku.

3

Krůtí prsa vyjmeme a necháme zabalená v alobalu 10 minut odpočinout. Do vypečené šťávy vmícháme jíšku, necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a osladíme.

4

Maso s omáčkou a zeleninou ozdobíme plátky pomeranče. Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept