Recept

Zeleninová polenta s bylinkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14481
Kategorie: Zelenina

Ingredience

10 g Bazalka
2 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
250 g Kukuřičná krupice T 600
2 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 ks Rozmarýn čerstvý
250 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Parmezán
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 725kJ
18% Sacharidy 65 g
241% Tuky 181 g
33% Sodík 668 mg
32% Bílkoviny 18 g

Zeleninová polenta s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Špenát omyjeme a listy natrháme na kousky. Oloupanou mrkev nakrájíme na kostičky, očištěný celer pokrájíme na plátky.

2

Cibuli a česnek oloupeme a spolu s omytými bylinkami nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek a bylinky a vše osmahneme. Vložíme připravenou zeleninu a opékáme ještě 5 minut. Přilijeme 750 ml vroucí vody, vmícháme kukuřičnou krupici, osolíme a opepříme. Zvolna vaříme 20 minut.

3

Pekáč vyložíme fólií, naplníme uvařenou polentou a zakryjeme další fólií. Po 20 minutách polentu vyklopíme a nakrájíme na plátky.

4

Na talířích každou porci posypeme nastrouhaným sýrem, obložíme listy salátu, rajčaty a čerstvými bylinkami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept