Zeleninová polenta s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polenta s bylinkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14481 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
10 g | Bazalka |
2 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
250 g | Kukuřičná krupice T 600 |
2 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
250 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 555,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Rozmarýn čerstvý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřičná krupice T 600, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polenta s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Špenát omyjeme a listy natrháme na kousky. Oloupanou mrkev nakrájíme na kostičky, očištěný celer pokrájíme na plátky. |
2 | Cibuli a česnek oloupeme a spolu s omytými bylinkami nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek a bylinky a vše osmahneme. Vložíme připravenou zeleninu a opékáme ještě 5 minut. Přilijeme 750 ml vroucí vody, vmícháme kukuřičnou krupici, osolíme a opepříme. Zvolna vaříme 20 minut. |
3 | Pekáč vyložíme fólií, naplníme uvařenou polentou a zakryjeme další fólií. Po 20 minutách polentu vyklopíme a nakrájíme na plátky. |
4 | Na talířích každou porci posypeme nastrouhaným sýrem, obložíme listy salátu, rajčaty a čerstvými bylinkami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.