Koláč jablkový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč jablkový
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14484 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
1 špetka | Cukr vanilka |
4 ks | Jablka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
70 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 83,0mg |
Draslík | 451,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč jablkový postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s kypřícím práškem, rozdrobíme mírně nahřáté máslo, cukr, přidáme vejce, mléko a vypracujeme těsto. Vyválíme z něj dva tenčí pláty, z nichž jeden poklademe na plátky nakrájenými jablky, pocukrujeme, druhým plátem je přikryjeme. Povrch potřeme rozšlehaným bílkem a upečeme ve středně vyhřáté troubě půl hodiny. |
Poznámka
Servírujeme studené.