Koláč citrónový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč citrónový
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 14486 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Na krém | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
250 ml | Citronová šťáva |
72 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
125 ml | Voda pitná |
Koláč citrónový | |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 233,1mg |
Draslík | 149,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč citrónový postup přípravy receptu:
1 | Kypřící prášek vsypeme do mouky, přilijeme rozehřáté máslo, vodu a osolíme. Těsto rychle spojíme, vytvarujeme do skleněné, vymaštěné zapékací mísy tak, aby okraj byl vysoký. Dno propícháme, aby se při pečení těsto nezvedalo a upečeme v předehřáté troubě do zlatova. |
2 | Příprava krému: v kastrolu smícháme všechny přísady a zastálého šlehání necháme zhoustnout. Tímto vychladlým krémem naplníme hotový koláč, na okraj a do středu navršíme oslazený sníh z bílků. Koláč dáme do mírně teplé trouby a jakmile bude sníh zlatě hnědý, vyndáme jej. |
Poznámka
Servírujeme studené.