Recept

Kynuté knedlíky s povidly

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 1449

Ingredience

60 g Cukr krupice
300 g Cukr moučkový
30 g Droždí
660 ml Mléko polotučné
1500 g Mouka pšeničná hrubá
300 g Máslo čerstvé
750 g Povidla švestková
10 g Skořice mletá
15 g Sůl
60 g Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,118 kcal
Kilojoule 4 676kJ
55% Sacharidy 197 g
38% Tuky 29 g
35% Sodík 707 mg
35% Bílkoviny 20 g

Kynuté knedlíky s povidly postup přípravy receptu:

1

Droždí rozmícháme s cukrem, zředíme trochou vlažného mléka, přidáme trochu prosáté hrubé mouky a rozmícháme. Vzniklé těstíčko - kvásek necháme vykynout na teple.

2

Do zbylé mouky přidáme vejce, sůl, kvásek a zbylé vlažné mléko. Vše dobře promícháme, vypracujeme hladké těsto, které se nelepí a dáme je kynout.

3

Vykynuté těsto rozválíme na silnější plát a nakrájíme na čtverce. Do středu naneseme rozmíchaná povidla, zabalíme knedlíky a necháme je kynout.

4

Po vykynutí vkládáme knedlíky do osolené vařící vody a vaříme 10-12 minut. Během vaření knedlíky obrátíme.

5

Uvařené knedlíky po vyjmutí z vody propíchneme špejlí, aby vyprchala pára.

6

Při podávání knedlíky posypeme moučkovým cukrem se skořicí a přelijeme je rozpuštěným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept