Jablečná cibulová pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná cibulová pomazánka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14491 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
150 g | Cibule |
100 g | Jablka |
80 g | Máslo čerstvé |
40 g | Slunečnice - semena |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 146,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Slunečnice - semena, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečná cibulová pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme jablka a slunečnicová semínka. Vše podusíme 5 minut a potom rozmixujeme. Podle chuti osolíme, uložíme na chladné místo. |
3 | Při podávání pomazánku posypeme zbylými slunečnicovými semínky. |
Poznámka
Servírujeme studené.