Kerblíková pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kerblíková pomazánka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14492 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
30 g | Kerblík |
250 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 375,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 71,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kerblík, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kerblíková pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Omytý kerblík na jemno nasekáme a se změklým máslem utřeme do krému. |
2 | Půlku oloupané cibule jemně pokrájíme a necháme zesklovatět na 2 lžících oleje. Cibuli spolu s citronovou šťávou vmícháme do másla, pomazánku podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Servírujeme studené.