Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14493
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
12 ks Cibule
0,5 ks Citrony
1000 g Kuře
60 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 ks Vaječný žloutek slepičí
570 ml Vývar drůbeží
340 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 860 kcal
Kilojoule 3 596kJ
9% Sacharidy 33 g
65% Tuky 49 g
34% Sodík 685 mg
84% Bílkoviny 47 g

Kuřecí fricassée postup přípravy receptu:

1

Ve větší pánvi rozpustíme 3 lžíce másla, rozčtvrcené kuře smažíme v jedné vrstvě asi 5 minut na mírném ohni do růžova. Nesmí zhnědnout. Hotové kuře vyjmeme z pánve, ke zbytku másla přisypeme mouku a mícháme na mírném plameni asi minutu, dokud se mouka nezbarví do světle hněda. Pánev odstavíme a přimícháme vývar. Rozmícháme, aby byla směs hladká, přidáme šťávu, kůru z citrónu, vrátíme zpátky na oheň a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu, vaříme asi minutu.

2

Kuře i se šťávou vrátíme zpět na pánev a přidáme svazek bylinek. Omáčka by měla kuře zakrýt, pokud je jí málo, rozředíme ji vývarem. Přivedeme k varu, přiklopíme a snížíme teplotu, necháme vařit asi 30 minut.

3

Na menší pánvi mezitím rozpustíme zbytek másla, přidáme malé oloupané cibulky, přikryjeme a smažíme 10 minut při velmi nízké teplotě. Cibule nesmí zhnědnout. Hotovou cibuli přidáme ke kuřeti, ve zbytku másla osmažíme žampióny (asi 2 minuty). Odložíme a ke kuřeti je přidáme až 10 minut před koncem vaření.

4

Do kuřete píchneme vidličkou, když vytéká šťáva, je hotové. Kuře a zeleninu přendáme na mísu, svazek bylinek vyhodíme. Z povrchu omáčky sebereme tuk a na prudkém ohni jí vyvaříme na polovinu.

5

Rozšleháme žloutky se smetanou a přimícháme několik lžic omáčky, na mírném ohni vaříme asi 2 minuty. Stále mícháme, nepřivádíme k varu. Pokud je omáčka příliš hustá, přilijeme mléko. Dochutíme kořením, přidáme nasekanou petržel a kuře na míse přelijeme omáčkou. Ozdobíme plátky citrónu. Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.

Poznámka

Fricassée je bílý pokrm, nesmí se připéct. Na cibulky nalijeme horkou vodu a necháme asi 10 minut máčet, loupání je pak snadnější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept