Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14494
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1000 g Mušle slávky
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Šalotka
140 ml Smetana 33% (šlehačka)
430 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 745kJ
12% Sacharidy 43 g
40% Tuky 30 g
38% Sodík 758 mg
63% Bílkoviny 36 g

Mořské slávky postup přípravy receptu:

1

Slávky dobře oškrábeme a očistíme, prasklé vyřadíme. Dáme do velké nádoby se studenou vodou a máčíme asi hodinu.

2

Ve větším hrnci přivedeme k varu víno a přidáme na jemno nakrájenou šalotku, utřený česnek a svazeček bylinek. Přidáme slávky, hrnec přiklopíme a vaříme 5 minut. Slávky mícháme, aby se skořápky otevřely. Vyndáme na mísu nebo do misek, vyřadíme ty, které se neotevřely.

3

Polovinu tekutiny z hrnce přecedíme do jiné nádoby, přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Když omáčka lehce zhoustne, přidáme po kouscích máslo. Dochutíme, přidáme na jemno nasekanou petržel a omáčku nalijeme na slávky. Podáváme jako předkrm s bagetou nebo jako lehké hlavní jídlo.

Poznámka

Servírujeme teplé. Při namáčení slávek dáme do vody lžíci mouky, ta vypudí písek a slávky načechrá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept