Jednoduchý recept

Rejnok na másle

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14495
Kategorie: Maso

Ingredience

Máslová omáčka
1 polévková lžíce Kapary sterilované
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
Rejnok na másle
1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel - nať
600 g Rejnok křídlo
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 252kJ
1% Sacharidy 3 g
24% Tuky 18 g
18% Sodík 368 mg
54% Bílkoviny 31 g

Rejnok na másle postup přípravy receptu:

1

Čtyři ploutve rejnoka položíme v jedné vrstvě do větší hluboké pánve. Zalijeme vodou, přidáme plátek cibule, snítky petržele, sůl a zrnka pepře. Přivedeme k varu, nezakrýváme. Na velmi mírném plameni vaříme 15 - 20 minut.

2

Rybu vyjmeme na mísu, odstraníme kůži a větší kosti. Dáme pozor aby se ryba nerozdrobila.

3

Máslo necháme na větší pánvi zhnědnout, přidáme kapary a odstavíme. Přilijeme ocet, až začne máslo bublat, můžeme přidat nasekanou petržel, směsí rybu přelijeme a ihned podáváme.

Poznámka

Místo kaparů můžeme použít černé olivy nebo žampióny. Ocet můžeme nahradit šťávu z citrónu, rejnoka můžeme nahradit štikou nebo jinou rybou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept