Recept

Bramborový salát s Mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14498
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

40 g Anglická slanina
500 g Brambory rané
2 kávová lžička Hořčice
125 g Mozzarella
4 polévková lžíce Ocet vinný
6 polévková lžíce Olej salátový
30 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
200 g Rukola
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 676kJ
9% Sacharidy 32 g
37% Tuky 27 g
26% Sodík 511 mg
25% Bílkoviny 14 g

Bramborový salát s Mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě 25 minut, scedíme je, oloupeme a nakrájíme na dílky.

2

Pinie nasucho opražíme na pánvi do zlatova. Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme zrnek. Dužinu pokrájíme na kostičky.

3

Smícháme ocet, hořčici, sůl a pepř a zvolna zašleháváme olej. Zálivku vmícháme do brambor.

4

Slaninu, nakrájenou na kostičky rozškvaříme na pánvi do křupava. Brambory, omytou Rukolu, Mozzarellu a rajčata smícháme, rozdělíme na talíře. Salát posypeme piniemi a slaninou a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept