Recept

Šátečky plněné nepravou šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14502

Ingredience

Nepravá šlehačka
80 g Cukr krupice
0,2 l Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hrubá
80 g Máslo čerstvé
Šátečky plněné nepravou šlehačkou
1 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Droždí
3 polévková lžíce Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
100 g Tuk Hera jedlý

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 761kJ
19% Sacharidy 69 g
51% Tuky 38 g
9% Sodík 181 mg
17% Bílkoviny 10 g

Šátečky plněné nepravou šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Ze všech přísad vypracujeme těsto, vytvoříme kouli, dáme do studené vody minimálně na 2 hodiny. Lépe je nechat kynout těsto přes noc.

2

Vykynuté těsto vysušíme, vyválíme plát 2 mm vysoký, vykrájíme čtverečky stejně velké, našikmo sbalíme kolem trubičky. Konce navlhčíme vodou a pevně stiskneme. Posypeme cukrem, ještě horké naplníme.

3

Krém: za stálého míchání svaříme mouku s mlékem, necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a postupně vmícháme vychladlou kaši. Krém musíme hodně našlehat, aby byl lehký.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept