Šátečky plněné nepravou šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šátečky plněné nepravou šlehačkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14502 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Nepravá šlehačka | |
---|---|
80 g | Cukr krupice |
80 g | Máslo čerstvé |
0,2 l | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
Šátečky plněné nepravou šlehačkou | |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
100 g | Tuk Hera jedlý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 29,2mg |
Draslík | 183,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr krupice, Droždí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šátečky plněné nepravou šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Ze všech přísad vypracujeme těsto, vytvoříme kouli, dáme do studené vody minimálně na 2 hodiny. Lépe je nechat kynout těsto přes noc. |
2 | Vykynuté těsto vysušíme, vyválíme plát 2 mm vysoký, vykrájíme čtverečky stejně velké, našikmo sbalíme kolem trubičky. Konce navlhčíme vodou a pevně stiskneme. Posypeme cukrem, ještě horké naplníme. |
3 | Krém: za stálého míchání svaříme mouku s mlékem, necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a postupně vmícháme vychladlou kaši. Krém musíme hodně našlehat, aby byl lehký. |
Poznámka
Servírujeme teplé.