Ratatouille s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ratatouille s bramborami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14509 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
300 g | Brambory |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
2 ks | Lilek |
100 ml | Olej olivový |
3 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 971,5mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 794,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Cibule, Cuketa, Lilek, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ratatouille s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 30 minut stát. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kostky. Omyté a očištěné papriky i cukety nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a omyjeme. |
2 | Připravené lilky osušíme a rozkrájíme na kostky. |
3 | V kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme všechnu zeleninu, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek, čerstvé bylinky a přilijeme rajčatový protlak rozmíchaný ve 100 ml vody. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut. Potom vyjmeme bylinky. |
4 | Nakonec ratatouille osolíme, opepříme a ozdobíme čerstvou bazalkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.