Recept

Špagety se sardelovými řezy a kapary

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14511

Ingredience

1 ks Feferony
50 g Kapary sterilované
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
100 g Sardelové řezy
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
4 stroužek Česnek
400 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 488kJ
25% Sacharidy 90 g
22% Tuky 16 g
102% Sodík 2 g
41% Bílkoviny 23 g

Špagety se sardelovými řezy a kapary postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme olej, osmahneme na něm feferonku a oloupaný, nasekaný česnek. Přidáme posekané olivy, na nudličky nakrájené sardelové řezy, kapary a krátce opečeme. Vmícháme rajčatový protlak, přidáme rajčata i s nálevem, vše dusíme bez pokličky za občasného zamíchání asi 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

2

Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a krátce osmahneme na rozehřátém másle.

3

Špagety upravíme na nahřáté talíře. Podáváme s omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept