Špagety s bramborami a fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s bramborami a fazolkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14512 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
10 g | Bazalka |
300 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Fazolové lusky zelené |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Špagety, Makarony |
2 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
40 g | Sýr Parmezán |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 683,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Oříšky piniové, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s bramborami a fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Piniové oříšky nasucho opražíme. Česnek oloupeme a rozmixujeme s lístky bazalky, citronovou šťávou, rozdrobeným sýrem a 2/3 pinií. Nakonec vmícháme olej. |
2 | Oloupané brambory nakrájíme na osminky a vaříme v osolené vodě asi 20 minut. |
3 | Očištěné fazolky povaříme v osolené vodě asi 10 minut, potom k nim přidáme špagety a vaříme dalších 8 minut. Scedíme a necháme okapat. |
4 | Fazolky a špagety vložíme s připraveným pestem do mísy. Přidáme brambory i s vodou, ve které se vařily. Vše promícháme a opepříme. |
5 | Pokrm upravíme na talíře a posypeme zbylými piniemi. |
Poznámka
Servírujeme teplé.