Recept

Kuřecí prsíčka s fazolkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14513
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Citrony
500 g Fazolky mražené
4 ks Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
2 ks Rozmarýn čerstvý
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 623kJ
9% Sacharidy 33 g
10% Tuky 8 g
33% Sodík 654 mg
86% Bílkoviny 49 g

Kuřecí prsíčka s fazolkami postup přípravy receptu:

1

Omyté a očištěné fazolky povaříme 5 minut, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou, nadrobno pokrájenou šalotku necháme zesklovatět na rozehřátém másle, přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme. Vložíme připravená rajčata, fazolky a dusíme asi 4 minuty. Potom podle chuti osolíme a opepříme.

3

Kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji řízky po obou stranách opečeme. Přidáme rozsekaný rozmarýn, vývar a plátky omytého citronu. Dusíme pod pokličkou asi 7 minut.

4

Maso upravíme na talíře spolu se zeleninou a ozdobíme snítkou rozmarýnu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept