Kuřecí prsíčka s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsíčka s fazolkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14513 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
500 g | Fazolky mražené |
4 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 129,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Fazolky mražené, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsíčka s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné fazolky povaříme 5 minut, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou, nadrobno pokrájenou šalotku necháme zesklovatět na rozehřátém másle, přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme. Vložíme připravená rajčata, fazolky a dusíme asi 4 minuty. Potom podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji řízky po obou stranách opečeme. Přidáme rozsekaný rozmarýn, vývar a plátky omytého citronu. Dusíme pod pokličkou asi 7 minut. |
4 | Maso upravíme na talíře spolu se zeleninou a ozdobíme snítkou rozmarýnu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.