Balenka piškotová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Balenka piškotová
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14515 |
Kategorie: | Rolády |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 hrnek | Marmeláda jahodová |
4 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Tuk Hera jedlý |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 80,1mg |
Vláknina | 148,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda jahodová, Mouka polohrubá, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Balenka piškotová postup přípravy receptu:
1 | Papír na pečení položíme na plech, silně pomažeme ztuhlým máslem a posypeme hrubou moukou. |
2 | Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech přidáme cukr, žloutky a zlehka zaprašujeme moukou. Těsto zlehka obracíme, jinak by kleslo. Hotové těsto rozetřeme 3/4 cm vysoko do obdélníkového tvaru na připravený papír. Pečeme na horní drážce ve středně vyhřáté troubě. Je-li plát uprostřed upečený, vyjmeme jej z trouby, sejmeme i s papírem z plechu, položíme na vál horní stranou dolů a po chvíli papír sloupneme. Potřeme marmeládou, sbalíme a necháme vychladnout. Studenou balenku pocukrujeme. |
Poznámka
Servírujeme studené.