Carbonnade po vlámsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Carbonnade po vlámsku
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14516 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
675 g | Hovězí maso zadní |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
0,5 kávová lžička | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
280 ml | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
280 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 66,5mg |
Draslík | 83,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Muškátový oříšek, Ocet vinný červený, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hořčice, Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 12% 4,0% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Carbonnade po vlámsku postup přípravy receptu:
1 | Do velké pánve nalijeme olej, maso nakrájíme na 5 cm kousky a z obou stran rychle orestujeme. Opečené maso vyjmeme, snížíme teplotu, přidáme na proužky pokrájenou cibuli. Smažíme, dokud se cibule nezbarví do hněda. Přidáme mouku, utřený česnek, horkou vodu a černé pivo. |
2 | Vložíme svazeček bylinek, osolíme, opepříme, přisypeme cukr, muškátový oříšek a ocet. Přivedeme k varu. Směs přendáme do zapékací nádoby, přidáme maso, zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 2 až 2 a půl hodiny. |
3 | Patnáct minut před podáváním odebereme z povrchu pokrmu tuk a uschováme ho. Kousky bagety potřeme hořčicí, na každý dáme kousek tuku z pokrmu. |
4 | Bagety umístíme na vršek masové směsi a lehce zatlačíme. 15 - 20 minut pečeme odkryté, až se bagety opečou do křupava. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Pivo přiléváme zvolna, aby nevypěnilo. Pokud chceme, můžeme přidat mrkev a houby.