Jednoduchý recept

Vepřové filé na sušených švestkách

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14517
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
45 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
450 g Švestky
300 g Vepřové maso libové
570 ml Víno bílé
280 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 849kJ
5% Sacharidy 20 g
31% Tuky 23 g
3% Sodík 68 mg
26% Bílkoviny 14 g

Vepřové filé na sušených švestkách postup přípravy receptu:

1

Sušené, vypeckované švestky máčíme asi hodinu v bílém víně, potom je dáme do trouby, vyhřáté na nízkou teplotu, aby více změkly. Pokud máme švestky dostatečně měkké, máčíme jen 20 minut a nedáváme do trouby.

2

Malé vepřové plátky šikmo nakrájíme na 2,5 cm silné kousky a dlaní zploštíme. Obalíme v mouce, smažíme na rozpáleném másle po obou stranách do zhnědnutí.

3

Přilijeme polovinu tekutiny, ve které jsme namáčeli švestky, zakryjeme a na středním plameni vaříme asi 45 minut. Můžeme podlít tekutinou ze švestek. Když je maso měkké, slijeme tekutinu do hrnce a přivedeme k varu. Asi 15 minut necháme odpařit a přidáme rybízovou marmeládu. Necháme rozpustit, za stálého míchání přilijeme smetanu.

4

Omáčku přivedeme k varu, vaříme do zhoustnutí, polijeme jí maso a ohřejeme. Přidáme švestky a přendáme na talíř, můžeme posypat nasekanou petrželí.

Poznámka

Servírujeme teplé. Místo poloviny vína můžeme použít vývar nebo vodu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept