Vepřové filé na sušených švestkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové filé na sušených švestkách
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14517 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
45 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
450 g | Švestky |
300 g | Vepřové maso libové |
570 ml | Víno bílé |
280 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 66,8mg |
Draslík | 278,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 388,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Švestky, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové filé na sušených švestkách postup přípravy receptu:
1 | Sušené, vypeckované švestky máčíme asi hodinu v bílém víně, potom je dáme do trouby, vyhřáté na nízkou teplotu, aby více změkly. Pokud máme švestky dostatečně měkké, máčíme jen 20 minut a nedáváme do trouby. |
2 | Malé vepřové plátky šikmo nakrájíme na 2,5 cm silné kousky a dlaní zploštíme. Obalíme v mouce, smažíme na rozpáleném másle po obou stranách do zhnědnutí. |
3 | Přilijeme polovinu tekutiny, ve které jsme namáčeli švestky, zakryjeme a na středním plameni vaříme asi 45 minut. Můžeme podlít tekutinou ze švestek. Když je maso měkké, slijeme tekutinu do hrnce a přivedeme k varu. Asi 15 minut necháme odpařit a přidáme rybízovou marmeládu. Necháme rozpustit, za stálého míchání přilijeme smetanu. |
4 | Omáčku přivedeme k varu, vaříme do zhoustnutí, polijeme jí maso a ohřejeme. Přidáme švestky a přendáme na talíř, můžeme posypat nasekanou petrželí. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Místo poloviny vína můžeme použít vývar nebo vodu.